xe Deszy - Gondolatok: Korai karácsony

Pages

Subscribe:

2012. december 8., szombat

Korai karácsony

Már évek óta idegesít az, amit a média és az üzleti világ a karácsony körül gerjeszt.

Nem vagyok keresztény. Számomra a karácsony nem vallási ünnep, nem szoktam éjféli misére járni és nem állítok betlehemet. De imádom a karácsonyt. Vagy legalábbis azt, amilyennek a karácsonynak lennie kellene. 

Mert az, hogy október közepén már karácsonyfákat látok budapesti üzletek kirakatában és az, hogy november elején már javában tele van minden karácsonyfadíszekkel meg szaloncukrokkal, szerintem nem normális. 

Mire elérünk a karácsonyig, amikor tényleg karácsonyi hangulatnak kellene lennie, valahogy az egész elül, ha nem vigyázunk. Annyi hatás ér mesterségesen mindenkit, hogy a végére az egész elsikkadhat. 

Én tudom, hogy a karácsony jó üzlet. Valószínűleg az egyik legjobb. De legalább az adventet várnák ki vele!



3 megjegyzés:

Neni írta...

Én pont tegnap gondolkodtam ezen. Egy gyermekvédelmi alapítvány standjánál árultam egy plázában. Mindenféle kézzel készült csodaszép termékünk van. Az emberek mégis úgy mennek el mellettünk, mintha ott sem lennénk. És ez azért van, mert olyan korán és olyan sok karácsonyi impulzus éri az embereket, hogy gyakorlatilag "megvakulnak"!
Egyébként tetszik ez a blogod (is)!

Deszy írta...

Ugye? Én magamon is észreveszem sajnos, pedig én imádom a karácsonyt.
És amúgy köszi, örülök, hogy tetszik! :)

Danir írta...

én ezen minden évben kiakadok... nem vagyok naív.. tudom hogy működik a piac.. de azt nehezen nyelem le hogy nem várják meg a Nov 1.-t és már kint vannak a mikulások.. ez azért már undorító hogy a mécsesek és koszorúk mellett ott a mikulás.. tényleg nem sok de mondjuk november 6. át nem lehet megvárni? az se egy jó dolog ha 4 héttel korábban már kint van de ilyen a piac...de hogy még november 1. ét sem várják meg az már undorító :S

Megjegyzés küldése