xe Deszy - Gondolatok: Miért a nők veszik?

Pages

Subscribe:

2013. július 10., szerda

Miért a nők veszik?


Ez a kérdés valójában már régóta foglalkoztat, de tegnap jött el az a pont, amikor elszántam rá magam, hogy posztot írok. 

Tegnap ugyanis egy C&A-ban dolgoztam, leltár volt, és a férfi osztályon kötöttem ki. Még zárás előtt
címkéket igazgattam, és így volt szerencsém megfigyelni, hogy kik is válogatnak és vásárolnak a férfiruha osztályon. Adná magát a válasz, hogy férfiak. És nem!

Persze, akadtak szép számmal férfiak is, de a legtöbb fiú, férfi a párjával vagy az anyukájával érkezett. Viszont sokkal nagyobb arányban válogattak a férfi ruhák között nők!

Miért van az, hogy valamiért a nők, amint párjuk akad, szükségét érzik, hogy felruházzák a szeretett férfit? Honnan jön az inger, hogy: Igen, nekem most ruhát kell vennem neki. 

Lehetne beszélni arról, hogy ez a nőkbe kódolt vásárlásmánia miatt van, de akkor miért pont ruha? Miért nem vesznek nekik könyvet vagy bármi mást? Miért pont ruhát?

Édesanyám válasza: Mert ők nem szeretnek ruhát venni. 

Hát, lehet, hogy ez a régi korosztályra jellemző volt, de manapság már egyre inkább jellemző, hogy a férfiaknak is megvan a maguk öltözködési stílusa, szeretnek maguknak ruhát, kiegészítőt venni. (Nem véletlenül született meg a metroszexuális fogalom sem...) A női szokás azonban megmaradt a férfiruha-vásárlásra. Lehetséges, hogy ez genetikailag kódolt és a gondoskodó női természet része?

2 megjegyzés:

Cassye írta...

Szerintem ennek az az oka, hogy mi nők szeretünk összeöltözni a párunkkal, de mivel talán más a stílusa, így új ruhák kellenek neki. Fiatalabb generáció esetén pedig a ˇNekem jobb pasim van mint nekedˇ eset, mikor a lányok azon versengenek, hogy kinek néz ki jobban a pasija. A szülők pedig szeretnék, ha a gyerekük érvényesülhetne, és népszerűbb lehetne. És valljuk be nekünk nőknek van érzékünk a divathoz. (Mindent jobban tudunk)

Névtelen írta...

Én azért szoktam, mert jobban szeretem a férfi ruhákat. XD [igen, igen, azt szoktam magamnak venni, no comment xD]

Megjegyzés küldése