xe Deszy - Gondolatok: Rafflecopter - Hogyan?

Pages

Subscribe:

2014. szeptember 6., szombat

Rafflecopter - Hogyan?


Sziasztok!

Elég gyakran látok kérdéseket azzal kapcsolatosan, hogyan is lehet az olyan nyereményjátékokban részt venni, ahol Rafflecopter doboz van. Nos, lássuk!

Először is, tisztázzuk! A Rafflecopter doboz valahogy így néz ki:


A sorok száma, az időtartam, minden változó, de a külső kb. ez.

Minden egyes ilyen játéknál az első, amit tennetek kell, hogy bejelentkeztek a dobozba!

Bejelentkezés előtt valahogy így fest a doboz:A jó hír, hogy ahogy láthatjátok, be tudtok jelentkezni Facebook profillal vagy e-mail címmel. Az biztos, hogy az egyikre szükségetek lesz, mert ha esetleg nyertek, e-mail cím nélkül sajnos nem tudunk értesíteni titeket. (Fontos! Amennyiben Facebook profillal jelentkeztek be, a játék létrehozója azt az e-mail címet fogja látni, amivel Facebookon regisztrálva vagytok, tehát nagy eséllyel ezen az e-mail címen fog majd értesíteni, ha esetleg nyertek.)

Ha a bejelentkezés megtörtént, szépen egymás alatt - ahogy fent - láthatjátok, milyen feladatok várnak rátok. Ez elég változó lehet, a legtöbb esetben két dologgal fogtok találkozni:

1. Facebook lájkolás

Nincs más dolgotok, mint rákattintani a sorra, amit épp tölteni szeretnétek. Ha Facebook lájkról van szó, így fog kinézni a dolog:


Ilyenkor ha már lájkoltátok az oldalt, nincs más dolgotok, mint rányomni a zöld I'm a Fan gombra. Ha még nem, akkor lájkoltok és utána teszitek meg ugyanezt. :)
Ha jól csináltátok, a pontot már ki is pipálta a rendszer:


Ezt egyébként nem csak fent a beszürkült sávon látjátok, hanem érdemes figyelni a doboz jobb felső sarkát is. (Ami most itt 1/10) Ez a tört mindig azt mutatja, hogy az összes megszerezhető pontból (ami ebben az esetben 10), mennyit gyűjtöttetek már össze (ami ebben az esetben 1). 

Lehetséges, hogy több oldalt is lájkolnotok kell/lehet, akkor ezt szépen sorban ugyanígy végigcsináljátok. 

Előfordulhat, hogy nem Facebook oldalt kell lájkolni, hanem Twitter oldalt követni, a dolog ott is nagyon hasonlóan zajlik, csak ott be kell írnod a Twitter azonosítódat. 
Az is lehetséges, hogy nem csak követni kell az adott Twitter oldalt, hanem lehet tweetelni is, az valahogy így fog kinézni:


Itt a fehér részre a tweet linkjét kell beszúrni, majd megint csak a zöld gomb. (Mindig a zöld gomb!)


2. Kérdésre kell válaszolnotok

Szintén elég gyakran előfordul, hogy valamilyen kérdésre várja a helyes választ a Rafflecopter doboz készítője.

Ilyen esetben megint csak rányomtok a sorra, mire lenyílik egy kis dobozka, az előzőhöz hasonlóan. Innentől kezdve elég egyértelmű a dolog, az üres fehér helyre beírjátok a helyes választ, majd a zöld Enter gombra nyomtok. 


Ennyi az egész, semmi több, nincs szükség plusz megerősítésre.

Persze a Rafflecopter elég sokféle feladatra ad lehetőséget, általában ha ezt a két funkciót tudjátok használni, az elég, illetve ezeket ismerve minden más már egyértelmű. Lehetséges, hogy azt kérik, hogy hagyj kommentet valamilyen blogposzt alá például, oszd meg a posztot Facebookon vagy esetleg kövess egy oldalt Pinteresten. Minden esetben egyértelműen kiírja a doboz, hogy mi a feladat, és mindig a zöld gombbal lehet elfogadtatni. Ha a zöld gombot megnyomtad, a neved már a kalapban van a megfelelő pontszámmal, amit az adott sorban látsz. Nincs is több dolgod, mint várni.
Nem kell megijedni, ha nagyon könnyűnek tűnik a dolog, mert valóban az!

Amit még érdemes tudni:
  • A bal felső sarokban van egy takaros kis visszaszámláló, innen látjátok, hogy mennyi időtök van még játszani.
  • A doboz tetején a középső szám az összes megszerzett pontot jelzi, tehát ebből tudhatjátok, hogy mekkora a verseny a nyereményre, nyereményekre.
  • Előfordulhat, hogy lesznek olyan lépések, amelyeket akár minden nap megismételhettek, és az azért járó pontot így minden nap újra és újra bezsebelhetitek. Ha ilyen fordul elő, akkor azt a Rafflecopter doboz egy üzenettel mindig jelzi, ha már teljesítettétek az aznapit.
  • Előfordulhat az is, hogy van olyan pontja a játéknak, amit kötelező végrehajtani. Mondjuk egy példa: csak akkor vehetsz részt a játékban, ha lájkoltál egy bizonyos Facebook oldalt. Ebben az esetben csak akkor fogod látni a többi lehetőséget, ha a Facebook oldal lájkolása már megtörtént, egyébként nem.
  • A Rafflecopter és a Rafflecopter létrehozója nem hülye. Azaz teljesen felesleges fals hülyeségeket beírni, megpróbálni csalni, ha esetleg megosztást kérnek és URL-t kell beszúrni. A Rafflecopternek van egy hátsó rendszere, amiben a játék létrehozója látja az elküldött válaszokat, és ellenőrizni tudja ezeket. Amennyiben csalást lát, simán törölheti a felhasználó minden próbálkozását, nem csak a szabálytalant, hanem mindet - tehát kvázi néhány kattintással lehet diszkvalifikálni. 
  • Ami pedig a másik oldalt illeti: amikor a játék véget ér, a Rafflecopter oldalán a tulajdonos néhány kattintással tud sorsolni. A randomgenerátorral, ami a rendszerben működik. Nem állítom, hogy a sorsolással nem lehet csalni, mert hát persze, hogy lehet. De ha pl. van 1500 pont, amit összegyűjtöttek a játékosok, a játék kiírója pedig egy konkrét embernek akarná odaadni a nyereményt, akkor vagy mindenki mást egyesével diszkvalifikálnia kell vagy addig nyomkodni a sorsoló gombot, amíg az illetőhöz nem ér. Pepecs munka, szóval ilyesmi szerintem nem igazán fordul elő. Ezért is népszerűek mostanság ezek a dobozok, mert mindkét fél könnyen tudja használni, és mindkét oldalról kizárható vagy legalábbis csökkenthető a család lehetősége. 

Remélem, érthetőbbé vált a dolog. 

Jó játékot mindenkinek!

1 megjegyzés:

Lilith Dark írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

Megjegyzés küldése