xe Deszy - Gondolatok: Szilveszteri kötelező bulizás

Pages

Subscribe:

2012. december 31., hétfő

Szilveszteri kötelező bulizás

Ha van ünnep - bár nem tudom, ez mennyire minősül annak -, amit nem szeretek, az a szilveszter. Nem azzal van bajom, hogy megünnepeljük az évzárást, és még csak nem is azzal, hogy vidáman megyünk az új esztendőbe. Még az éjféli visszaszámlálás is tök jó buli.

Amit viszont nem szeretek, az a szilveszter kötelező buli jellege. Miért kéne nekem mindenképpen leinni magam egy tömött szórakozóhelyen? Miért van az, hogy ha azt mondod, nem mész sehová, hanem otthon maradsz, mindenki úgy néz rád, mintha valami nyomorult számkivetett lennél, akinek se barátja, se családja? Miért jó az, hogy ezzel a nagy bulikultusszal gyakorlatilag rád erőltetik, hogy rosszul érezd magad szilveszterkor otthon, és ezzel az érzéssel kezdődjön az új év? 

Nem szeretem a szilvesztert. Pontosan ezek miatt. Meg mert a bulizás után jön a hajnal, amikor már mindenki józan, és nem marad más, csak a hányástócsák, a hónapokig takarítandó konfettik, az eldurrogtatott petárdadarabkák az utcán, az elszökött állatok és a másnap.

(És mielőtt valaki azt gondolja, a posztot nem az a nyomorom szülte, hogy kénytelen vagyok itthon szilveszterezni, egyedül. A barátaimmal leszek egy házibuliban.)

3 megjegyzés:

Kytee írta...

Meglep, hogy ezt írod Deszy, azt hittem, csak én vagyok így. De ezek szerint te sem szereted a szilvesztert pont ezek okokból. :)És valóban a rosszindulat miatt nem is érzem jól magam szilveszterkor. :( Ez van, túléltem. :)

Deszy írta...

Én ezt már hosszú évek óta így gondolom. És most végre kiírtam magamból. :D
Más kérdés, hogy idén pont jól éreztem magam egy szilveszteri buliban. Felírjuk a kéményre. :D

Danir írta...

nos a kötelező Bulik kapcsán nekem is hasonló a véleményem... a Szilveszer is egy ilyen.. a legjobb Bulik mindig sponán indulnak.. úg hogy előtte 2 órával nem is tudtad ott leszel e... vagy hogy az ahol vagy.. pl a szobád szombat regel pár óra mulva Buli helyszín lesz.. Szintén ide kötődik hogy azt sem értem miért kell megvárni a Bulival az estét. Csak sötétben hogy Nagyfőnök (isten) meg ne lássa :D

nem egy hihetetlen jó kis Buli indult már reggel... és leginkább azt nem értem miért annyira későn este hogy van hogy éjfélkor indulunk el... miért kell hogy egy adott napi szórakozás úgy induljon hogy eleve a következő napot is elszúrja..

gondolok itt most egyetemi bulikra... tehát ha délután 5-6 fele elindulunk Bulizni és este 11 kor hazamegyünk akkor kialudhatjuk magunkat és a holnap sem a kutyáké...

Megjegyzés küldése