xe Deszy - Gondolatok: Ask.fm - Válaszolni vagy nem válaszolni?

Pages

Subscribe:

2014. április 27., vasárnap

Ask.fm - Válaszolni vagy nem válaszolni?


Sziasztok!

Mostanában elég aktív vagyok ask.fm-en, és ezen a héten különösen sokszor előkerült a téma: mi a fenéért teszi magával bárki is, hogy regisztrál? Mert hát valljuk be őszintén, ha mi vagyunk a kérdések innenső oldalán, magyarul tőlünk várnak választ bugyutábbnál bugyutább kérdésekre, a kérdés tök jogos. 

Amikor először találkoztam az ask.fm-mel, bevallom őszintén, nem értettem. Miért akarna bárki is regisztrálni, amikor kérdezni bárhol lehet? Facebookon, Twitteren, emailben, személyesen, ezer és egy mód van rá. Aztán rájöttem, a válasz egy egyszerű szó: névtelenség.

Legyen akármilyen őrült, személyes vagy egyszerűen bántó a kérdésed, kockázat nélkül felteheted. Senki nem fogja tudni, hogy te voltál. De valamennyire még a válaszoló fél számára is adott a titok lehetősége. Míg egy Facebook hozzászólás vagy egy blogon feltett kérdés esetében mindenki látja, ha az ember valamire nem hajlandó válaszolni, itt egyszerűen ignorálja vagy törli a kérdést, és csupán ketten tudnak róla: a kérdező és a kérdezett. 

Így érkezhetnek válaszok bárhonnan és bármiről. Kit utálsz, kit szeretsz, hány fogad van, voltál-e már szerelmes, és egyébként is, hogy merészeltél... A lehetőségek tárháza végtelen, és a névtelenségen kívül egy valamit biztosan garantál az ask.fm: a meglepetést. Legalábbis számomra újra és újra meglepetést okoznak a kedves kérdezők. 

Így lassan 800 kérdéssel és válasszal a hátam mögött én még mindig élvezem az ask.fm-et. Ha reális magyarázatot várnátok tőlem, nem tudom, mit felelnék. Egyszerűen csak szórakoztat. Én magam nem nagyon kérdezek, viszont nagyon szívesen válaszolok. Sokkal gyorsabban érkezik tőlem válasz ask.fm-en, mint bármelyik blogomon vagy akár Facebookon. Egyébként is... Sosem voltam titkolózós típus, bárkinek szívesen válaszolok.

Nem mondom, hogy amikor egy kérdést kétnaponta megkapok, nem az az első reakcióm, hogy: Istenem, már megint? De azért ezekre is mindig válaszolok, szóval csak nyugodtan, hajrá!

Mindenesetre most hozom a TOP3-at, hátha nem kapom meg őket még egyszer:

1. A Hamuváros filmről semmilyen friss hírünk sincs, és igen, ha lesz hír, mindenképp kiírom.

2. Gergő halad a fordítással, de ha kétnaponta érkezik a kérdés, sajnos akkor sem tudok pontos megjelenési dátumot a Mennyei tűz városához. 

3. A BTK-ba vannak felvételi időszakok, de a tagoknak elég sok követelménynek meg kell felelniük. Kell egy blog. Ez nagyon fontos. És akkor csak random sorolom, milyen faktorokat veszünk még figyelembe: blogdesign, blog kora, posztolás gyakorisága, értékelések minősége, olvasott könyvek típusa, olvasottság, Moly.hu és/vagy Goodreads tagság, megbízhatóság, ebook könyvek olvasása, írt-e már recenziós példányról a blogger, angoltudás, ért-e a Photoshophoz. Csak hogy néhány fontos szempontot kiemeljek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése